Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віктор Ющенко не має права втручатись у призначення заступників міністра внутрішніх справ – Олесь Доній

„З юридичної точки зору Президент Віктор Ющенко не має права призначати заступників міністра внутрішніх справ”, – повідомив „Гал-info” голова центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній. За його словами, керівником КМУ є прем’єр-міністр Віктор Янукович, який і має право призначати заступників міністра МВС.
 „Аналогічні укази свого часу видавав Президент Леонід Кучма і вже тоді його критикували за порушення законодавства. Тепер, після політичної реформи, такі укази видаються ще більш дивними, адже вони є безпідставними. Не думаю, що МВС буде виконувати такі призначення Віктора Ющенка. Хоча бажання Президента контролювати Міністерство внутрішніх справ є зрозумілим, адже більшість призначених заступників тяжіють до стосунків з донецькими, проте Президент України не має права втручатись у призначення заступників міністра МВС», – зазначив Доній.
 Нагадаємо, в п’ятницю Президент України своїм указом призупинив дію постанов уряду про призначення заступників міністра внутрішніх справ.
 Керівник департаменту по зв'язках із громадськістю МВС Костянтин Стогній  відзначив, що указ Президента, що регулює порядок призначення заступників глави МВС, у даний момент знаходиться на розгляді в КС і до винесення судом вердикту ухвалені минулого тижня кадрові рішення скасовуватися не будуть.
 Як відомо, заступниками міністра внутрішніх справ Василя Цушка були призначені Микола Плеханов, Віктор Суслов, Василь Мармазов, Михайло Корнієнко, Микола Куп’янський, Василь Боднар, Василь Фатхутдінов.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ