Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віктор Ющенко закликав колишніх воїнів Радянської армії та вояків УПА до примирення

Президент України Віктор Ющенко закликав відмовитися від неукраїнської символiки при вшануванні жертв Другої свiтової війни. Президент, виступаючи на урочистостях з нагоди шістдесят першої рiчницi Перемоги над нацистською Німеччиною у Другій свiтовiй вiйнi, закликав вiдродити питомi українськi пам’ятки. Про це повідомило радіо Бі-Бі-Сі.

Він закликав учасників переговорів про створення парламентсько-урядової коаліції включити до угоди пункт про законодавче забезпечення однакових соціальних пільг для учасників Української повстанської армії з колишніми червоноармійцями. Президент вважає, що відповідні рішення має прийняти Верховна Рада та Уряд.
Віктор Ющенко закликав депутатів новообраної Верховної Ради та Уряду надати колишнім бійцям Української повстанської армії такі ж права, що їх мають колишні військовослужбовці Червоної Армії.
Напередодні свята Перемоги над нацистською Німеччиною Віктор Ющенко закликав ветеранів Другої світової війни, які воювали проти нацистської Німеччини під прапорами Радянського Союзу та під українськими прапорами, до примирення.
Президент України вважає, що примирення між ветеранами Другої світової в Україні має відбутися найближчим часом, аби проблема примирення не була перекладена на наступні покоління. Президент покладає надії на новий склад Верховної Ради у питанні примирення.
Попередня Верховна Рада відмовилася визнати колишніх вояків УПА ветеранами війни. Президент Ющенко разом з головою Верховної Ради минулого скликання поклав квіти до могили невідомого солдата у Києві, а також взяв участь в урочистій ході центром міста з нагоди дня Перемоги.
В офіційних урочистостях брали участь лише ветерани, які воювали проти нацистської Німеччини на боці Радянського Союзу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ