Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Він навіть назвав мене "президентом миру", - Зеленський про зустріч з Папою Франциском

"Назвав мене президентом миру". Зеленський поділився враженнями від зустрічі із Папою Римським.

Як пише ТСН, гарант запросив понтифіка відвідати Донбас.

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки аудієнції з Папою Римським Франциском під час візиту  до Ватикану 8 лютого.

"Головне, про що ми говорили, – це мир. Він навіть назвав мене "президентом миру" – ось такий у мене зараз імідж у Європі", – наводить Офіс президента слова Зеленського.

Окрім теми українських громадян, які перебувають у полоні, політик та понтифік говорили і про гуманітарні ініціативи для допомоги дітям і захисту довкілля. Зеленський подякував Франциску за ініціативу "Папа для України", що допомогла 900 тисячам українців, які постраждали на Донбасі.

Також він додав, що українські церкви відіграють надзвичайно важливу роль у поширенні правди та розвитку суспільства, а самого Папу запросив відвідати нашу державу.

 "Я його запросив до України. Я впевнений, що він буде в Україні – не тільки в столиці. Я сказав, що для того, щоб до кінця зрозуміти, що у нас відбувається на сході, треба їхати на схід", – резюмував Зеленський.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський під час першого офіційного візиту до Ватикану попросив у Папи Римського Франциска сприяти у звільнені полонених українців. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ