Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вірю і сподіваюся, що поділ припиниться, – глава УПЦ КП привітав митрополита Володимира

Патріарх Київський і всієї Русі-України (УПЦ КП) Філарет привітав главу Української Православної Церкви (Московського патріархату) митрополита Володимира з ювілеєм та висловив сподівання, що Українська Церква буде єдиною. Про це повідомив прес-центр Київської патріархії.

"Дорогий Владико! Сьогодні Ви святкуєте ювілей - 75 років від дня народження. З цієї нагоди Ви чуєте багато привітань. Але сподіваюся, що не думками про земні почесті і хвалу наповнюється Ваша душа ", - наголошується у привітанні.

Звертаючись до митрополита Володимира патріарх Філарет зазначив: "Ви, як і я, досягли такого віку, коли позаду залишається значно більше земного шляху, ніж попереду. У молодому віці Бог через нелегке духовне випробування покликав Вас до чернецтва, а через нього - до пастирського та архіпастирського служіння. Три чверті століття, прожиті Вами, - добра нагода подумки оглянути пройдений шлях, зважити свої справи, подякувати за Божу милість і попросити мудрості для справ, які ще належить зробити".

"На моїх очах Ви виросли від студента Одеської семінарії до митрополита. Ми багато пройшли поруч, у співпраці та співслужінні. І зараз, у рідкісні моменти нашого спілкування під час офіційних заходів, згадується те, що нас об'єднує, а не те, що розділяє", - наголосив патріарх Філарет і додав:" Вірю і сподіваюся, що поділ припиниться - Українська Церква буде єдиною, а її автокефалія буде визнана Церквами-Сестрами".

Патріарх Філарет також зазначив, що покладає на Бога надію "і в тому, що у відомий Йому час я і Ви, як і наша паства, розділені в даний час, у радості Невечірнього світла один одного обіймемо, сказавши один одному: Брат!".

Глава УПЦ КП також заявив: "Маю щодо Вас мир у душі і братську любов архіпастиря в Христі, а все скорботне залишаю минулому  і прошу Бога покрити милістю".

"Доручення Вам служіння оточене зовнішньої славою, яка для ченця є небезпечною. Є воно і найбільш відповідальним, оскільки кому багато дається, з того багато і питається. Тому бажаю Вам доброї відповіді за своє служіння перед нашим спільним Пастиреначальником. Бажаю також мужності і твердості у несенні свого хреста, вантаж якого може зняти лише Господь, який поклав його на Вас ", - наголошується у привітанні.

Патріарх Філарет побажав митрополиту Володимиру, щоб його справи, крім любові до Бога, надихали також і любов до рідної Вітчизни. "Зробіть все, що зможете, на благо Церкви і України, і хай у добрих справах Вам допоможе Господь! Бажаю зміцнення сил душевних і тілесних, милості Божої і всього, що необхідно для порятунку!", - наголосив патріарх Філарет.

Як повідомлялося, сьогодні, 23 листопада, митрополиту Володимиру виповнюється 75 років. Привітати його прибув глава Російської православної церкви, патріарх Кирил, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ