Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Волинь

Вісім років тому до влади прийшов Янукович

Цього дня, 7 лютого 2010 року відбувся другий тур президентських виборів в Україні, на яких переміг екс-президент втікач Віктор Янукович.

У 2010 році відбулися чергові вибори Президента України. На виборах використовувалася система абсолютної більшості. У першому турі виборів брало участь 18 кандидатів. Через те, що ніхто із них не набрав абсолютну більшість від числа тих, що взяли участь у виборах, відбувся другий тур виборів.

У другому турі змагалися Віктор Янукович (Партія регіонів) та Юлія Тимошенко (ВО «Батьківщина»). Для перемоги достатньо було набрати більше голосів, чим суперник.

Відтак за Віктора Януковича проголосувало 48.95% (12 481 266 громадян), а за Юлію Тимошенко - 45.47% (11 593 357 громадян).

Найбільше голосів Янукович отримав у Донецькій, Луганській областях, а також у АР Крим.

Тимошенко здобула найбільше голосів у Івано-Франківській, Львівській, Волинській та Тернопільській областях.

Внаслідок перемоги у другому турі до влади прийшов Віктор Янукович. Внаслідок його деструктивної державної політики та зближення з Росією, а також через відмову від євроінтеграції, в Україні розпочалися криваві події Революції Гідності.

Віктор Янукович не досидів на президентському кріслі до закінчення каденції. У 2014 році через події на Майдані він втік до Російської Федерації, де і переховується від правосуддя.

Додамо, що для державного бюджету України вибори на яких переміг Янукович обійшлися в 1 млрд. 532 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ