Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віталій Новосад: Якби вибори проходили за списками, то ми б мали в Раді представництво села Конча Заспа, а не Львівщини

Член Ради Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Віталій Новосад вважає, що зміна виборчого законодавства не дуже хороший крок з боку новообраного президента. Про це він сказав сьогодні, 27 травня, під час засідання "Прес-клубу" на тему "Які політичні сили, ситуативні союзи і кандидати-мажоритарники змагатимуться за голоси виборців на Львівщині?"

За словами Новосада, новобраний президент розвиває тренд під назвою "хайп", який перейшов до нас від президентських виборів.

"Хайп – це такий загальний хаос, який далі розвиває Зеленський і пропонує всім в рамках цього тренду працювати. Як на мене, це погана ідея. Також погана ідея – це зміна законодавчого забезпечення виборів. Безумовно, найкращий варіант – це відкриті списки, але, на мою думку, навіть система, яка є зараз, виглядає кращою, ніж та, що пропонувалася новобраним президентом. Хто б що не говорив про мажиритарну систему, але завдякій ній ми маємо представників районів області у Верховній Раді. І якщо ми б її відмінили, то мали б в парламенті представництво села Конча Заспа, а не, наприклад, Львівської області", – вважає політик.

Віталій Новосад рекомендує бути стриманим при оцінці нинішніх політичних партій, оскільки точно не відомо, якими ці політсили будуть.

"Зараз, оцінюючи можливості різних партій, я б був доволі стриманим щодо їх рейтингів. По факту, ні партії Смешка, ні партії Зеленського немає і немає розуміння, якими ці політичні сили будуть. Натомість, ми можемо подивитися на результати виборів до місцевих ради і ОТГ, які відбулися з 2015 до 2018 року. Там в лідерах партії України, які є найбільш серйозними і серед них на 4 місці, "Наш край". Ми виступаємо за децентралізацію. Це основна ідея партії. "Наш край" – це не політичний проект вождистського характеру. Після з’їзду, який відбудеться на цьому тижні, ми зможемо прийняти рішення про те як будемо працювати на парламентських виборах у Львові", – запевнив член партії "Наш край".

Насамкінець, Віталій Новосад звернувся до основних гравців на парламентських виборах із закликом вести гідну дискусію.

"Дивлячись на дискусію, яку вели політичні гравці напередодні президентських виборів, було б дуже добре, якби ключові гравці на парламентських підписали меморандум про те, що нинішнє обговорення має бути теж на належному рівні, без бруду. Бо вибори проходять, а ми залишаємось тут жити. Ми маємо дбати про місцеве самоврядування, а Львівська область має демонструвати рівень дискусії всій Україні", – додав політик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ