Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Віталій Загайний про плани покращення активного туризму на Львівщині

На брифінгу, який проходив в пресцентрі Гал-інфо заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний розповів про плани покращення активного розвитку туризму на Львівщині.
Віталій Загайний

Як повідомив Віталій Загайний, одне з важливих питань, які необхідно реалізувати - маркування і відзначення одного з нових велосипедних маршрутів, які будуть включені в загальнонаціональну та міжнародну мережу. Це пов’язано з тим, що зараз активно апробують фермерські локації, які пов’язані з активним здоровим відпочинком та зокрема звертають увагу на велосипедний відпочинок. З приводу цього, нещодавно з’явився новий напрямок, який прямує зі Львова до Домажира. 

“Це один з хороших внесків в здоровий активний відпочинок львів’ян. У нас понад 700 фермерських господарств, а станом на сьогодні ми маємо близько тридцяти, які вже готові працювати та приймати туристів. На нашу думку, це дуже добре з огляду на те, що ми не до кінця ще позбулися наслідків пандемії, тому це якраз той формат, який дає можливість збирати людей на відкритому просторі. Він без сумніву є набагато кориснішим і безпечнішим аніж зібрання в закритих приміщеннях”, - зазначив Віталій Загайний.

Також заступник голови ЛОДА підкреслив, що Львівщина є багатою на природні рекреаційні об’єкти та закликав громаду використовувати для відпочинку усі можливі природні об’єкти. Проте він також наголосив, щоб люди пам’ятали в першу чергу про свою безпеку.

Також, з боку базових ключових активностей є питання пов’язані з запровадженням нового земельного законодавства. Кілька тижнів тому ВР прийняла закон про повну передачу земельних ресурсів у розпорядження територіальних громад. 

“В Києві відбувся величезний агрофорум, який був відновлений майже після дворічної паузи, і там з вуст міністра агропромислового комплексу пана Лещенка позвучала інформація, що на сьогодні в тіньовому обігу земель знаходиться близько 5 млн гектарів земель. Це величезний невикористаний ресурс. Законодавець подбав таким чином, щоби в майбутньому ті ресурси були адресовані до наповнення бюджетів місцевих територіальних громад. Це дуже зручно. Ми впевнені, що такий крок зможе по іншому провести інвентаризацію земель і вивести з тіні фактично ці 5 млн га сільськогосподарських угідь. Це велика допомога нашим територіальним громадам на поповнення їхніх бюджетів”, - додає заступник голови ЛОДА.

Одна з ініціатив, яка також була озвучена та обговорена на нещодавньому форумі стосується запровадження так званої мінімальної оплати з 1 га землі.  Мова йде про 5 % з оціночної вартості. Завдяки цьому, людина може відштовхуватись якою має бути собівартість продукції. Це дає можливість громадам планувати свої видатки, адже тоді вони можуть орієнтуватися на відповідні надходження, прорахувавши їх. А також це інвентаризація самих земель, що дає можливість зовсім по іншому розуміти ті надходження на які можна очікувати в межах бюджетного року. 

Як розповів Віталій: “Ні з обласного центру, ні зі столиці країни не можна настільки детально і ретельно побачити все, що стосується земельних угідь. Проте це якраз можна зробити в межах територіальної громади”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ