Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Вітчизна в небезпеці!», - заклик депутатів Львівської міської ради до Януковича

Сьогодні, 10 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат від «Фронту змін» Ярослав Музичко звернувся до Президента України Віктора Януковича з проханням накласти вето на зміни до законодавства, яким зменшено відсоток обов’язкового українського контенту в теле- і радіоефірі з 50% до 25%. За депутатський запит проголосувало 65 депутатів.

«Звертаємось до Вас як до гаранта Конституції, прав і свобод людини та національних інтересів, чиєю особистою відповідальністю є її неухильне дотримання, з вимогою накласти президентське вето на прийнятий ВРУ 3 листопада 2011 року проект закону№6342 «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення)».

3 листопада 2011 року Верховна Рада України здійснила антиукраїнський крок, прийнявши у другому читанні та в цілому закон №6342. сама назва закону (та частина, якав дужках) не відповідає його змістові, а починання на Європейську Конвенцію про транскордонне телебачення є законодавчою маніпуляцією. Квотування національного медіа-продукту європейськими державами на телебаченні не може суперечити положенням даної Конвенції щодо надання більшої частини ефіру європейській медіа-продукції, оскільки українські програми є також європейськими. Новий закон приймається в інтересах виключно іноземного, зокрема російського, шоу-бізнесу та іноземних власників ЗМІ. Таке злочинне рішення спрямоване проти національної культури та інформаційного простору, порушує мовні права українців. Це призведе до фактичного витіснення національної аудіовізуальної продукції з радіо та телебачення, які є головними інформаційними, культурно-розважальними та пізнавальними джерелами для українського суспільства.

Зараз, як ніколи близько, ми знаходимося на краю прірви втрати незалежності нашої держави. зашморг затискається з кожним днем всі сильніше і сильніше. Сьогодні ми, Український народ, маємо російськомовну сторінку в паспорті, нам пропонують двомовність, нас намагаються обмежити квотами на українську пісню та українське слово, нам хочуть замінити українську гривню на російський рубль. А завтра нас приєднають до Російської Федерації, в кращому випадку, як автономну область.

З огляду на вищенаведене сьогодні актуальний заклик: «Вітчизна в небезпеці!», – йдеться у зверненні до Віктора Януковича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ