Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Cуспільство

Війна закінчиться тоді, коли ми повернемо Донбас і Крим - Петро Порошенко

Війна закінчиться тоді, коли Україна поверне собі Донбас і Крим, заявив Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу «СТБ». «Скільки це займе часу? Стільки, скільки буде потрібно», – так Глава держави відповів на питання, коли, за його прогнозами, закінчиться військове протистояння.

«Питання щодо забезпечення суверенітету, територіальної цілісності, незалежності держави, своєї Батьківщини є першим пріоритетом», – сказав Президент. Глава держави наголосив, що Україна буде безкомпромісною в цьому питанні.

При цьому Петро Порошенко відзначив, що вважає найбільш оптимальним сценарієм для України «припинити війну і повернути Донбас мирним шляхом». «Ми маємо все зробити, щоб це відбулося», – заявив Президент.

Глава держави наголосив на необхідності спільно з ОБСЄ, зі всім світом добитися того, щоб Росія і контрольовані нею бойовики насправді зупинили обстріли, відвели важку техніку і артилерію. Для цього вчора на засіданні Тристоронньої контактної групи Україна та ОБСЄ спільно звернулися до Російської Федерації з низкою ініціатив щодо відведення техніки. Петро Порошенко також відзначив важливість негайного звільнення заручників та забезпечення повного і безперешкодного доступу інспекторів ОБСЄ, які добре оснащені, до всіх без виключенн точок.

Президент запропонував порівняти ситуацію у містах, які вже було повернуто під контроль української влади, і які залишаються під контролем бойовиків. «В цих умовах люди однозначно віддають перевагу Україні. На моє глибоке переконання, це єдиний можливий сценарій – припинення війни, поступова, тверда реінтеграція в бік України», – сказав Президент.

«Цю ситуацію неможливо вирішити воєнним шляхом. Війна лише породжує протидію, особливо – коли у війні бере участь Російська Федерація», – наголосив Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ