Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Війська США в Європі підвищили рівень бойової готовності до максимального у зв'язку із загостренням на Донбасі

Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.
фото з відкритих джерел

Про це інформує New York Times.

Повідомляється, що Європейське командування збройних сил США на минулому тижні підвищило рівень спостереження з "можливої кризи" до "потенційно неминучої кризи", тобто до найвищого рівня.

Цього тижня генерал Тод Уолтерс, керівник європейського командування США підвищив рівень чергувань американських військових вдруге за кілька днів після того, як російські війська не змогли покинути прикордонний регіон України.

Американські стратеги очікували, що війська покинуть цей район, приблизно за 30 миль від кордону з Україною після завершення військових навчань 23 березня.

У США оцінки того, скільки додаткових російських військ відправили до кордону, відрізняються. Один чиновник повідомив "New York Time"s, що їх було приблизно 4000.

Також відповідальний за оборону США генерал Глен Ван Херк відзначає сплеск російської агресії і вказує на прагнення Москви "відновити свій вплив на світовій арені".

Водночас деякі офіційні особи вважають, що Росія здебільшого "брязкає зброєю" і насправді не має наміру йти у бій. Інші ж, навпаки, вважають, що плани Путіна туманні й операція, що нібито спрямована на перевірку нового американського президента, може швидко перерости "у щось більш зловісне".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ