Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військкомати реорганізують в Центри комплектування та соціальної підтримки

До грудня 2019 року в Україні на базі обласних військових комісаріатів запровадять Центри комплектування та соціальної підтримки. Реорганізація повинна покращити якість надання послуг громадянам, а також збільшити показники призову.

Заступник військового комісара ЛОВК Денис Сахацький. Фото: Гал-інфо

Про це сьогодні, 8 листопада, під час брифінгу повідомив заступник військового комісара ЛОВК Денис Сахацький, передає кореспондентка Гал-інфо.

За його словами, проведення реорганізації обласних військкоматів стало необхідним у зв'язку з модернізацією Збройних сил України. 

"Центри комплектування та соціальної підтримки працюватимуть за схожим принципом, за яким діють міські ЦНАПи. Ми хочемо відійти від старих стереотипів про українські військкомати, максимально автоматизувати процес надання громадянам послуг, зробити його якіснішим, швидшим та без бюрократичної тяганини. Особа матиме змогу звернутись до Центру в будь-який зручний для неї час впродовж робочого дня, а не так як зараз, коли є один прийомний день на тиждень", - наголосив Денис Сахацький.

Заступник військового комісара ЛОВК також розповів, що реорганізація стосуватиметься не лише обласних військкоматів, але й районних - їх перейменують у Відділи комплектування та соціальної підтримки. За планом, процес повністю завершиться аж через рік, оскільки потрібно не лише владнати кадрові питання, але й придбати необхідну техніку та переоблаштувати приміщення. 

"Весь облік ми переведемо у цифровий формат. Зараз вже понад 50% документації оцифровано і цей процес активно триває", - додав Денис Сахацький. 

Заступник військового комісара ЛОВК Денис Сахацький. Фото: Гал-інфо

Варто наголосити, що пілотний проект такого Центру вже запровадили наприкінці 2017 року у Чернігівській області. Нововведення дало позитивні результати, зокрема на 120% збільшився показник призовної кампанії і на контракт, і на строкову службу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ