Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військова прокуратура Львівського гарнізону порушила кримінальну справу проти двох військовослужбовців запасу

Військовою прокуратурою Львівського гарнізону порушено кримінальну справу відносно двох військовослужбовців запасу, які без поважних причин ухилилися від проходження навчального збору. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Міністерства оборони України.
Так, у квітні цього року у відповідності до Закону України “Про Військовий обов’язок і військову службу” та Положення про “Про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України” громадяни І. та Я. уклали контракт з командуванням однієї з військових частин Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України про проходження служби у військовому резерві постійної готовності.
Наказом командира військової частини ці військовослужбовці запасу були зараховані до списків особового складу частини для проходження навчального збору в період з 14 по 30 квітня поточного року. Під час збору солдати запасу І. та Я. були ознайомлені з планом підготовки резервістів на 2008-й навчальний рік і датою наступного навчального збору, проведення якого було призначено у період з 13 по 31 жовтня цього року.
Однак у визначений термін для проходження збору солдати запасу І. та Я. до військової частини не з’явилися і жодного документу про причини власної відсутності не надали.
Відносно солдат запасу І. та Я. військовою прокуратурою Львівського гарнізону було порушено кримінальну справу за п.2 статті 337 Кримінального кодексу України “Ухилення від військового обліку або спеціальних зборів”, якою передбачена відповідальність у вигляді штрафу до сімдесяти неоподаткованих доходів або арештом на строк до шести місяців.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ