Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військова прокуратура перевірила землі та майно військових у Західному регіоні

30 березня під головуванням військового прокурора Західного регіону України полковника юстиції Павла Богуцького відбулась міжвідомча нарада щодо збереження державного майна і земель оборони, зокрема - військових містечок, у піднаглядних підрозділах Міністерства оборони України та у військових частинах Збройних Сил України, повідомив прес-секретар військового прокурора Західного регіону України Микола Гуцуляк.

Полковник юстиції Павло Богуцький повідомив учасників наради про результати перевірок стану додержання законодавства зі вказаної проблеми, які проведені у гарнізонах Західного регіону України органами військової прокуратури. Перед проведенням перевірок налагоджено взаємодію з підрозділами Служби безпеки України, зокрема військової контррозвідки, від яких отримано інформацію про порушення законодавства у вказаних сферах в діяльності органів військового управління упродовж 2010- 2011 р.р.. 

Вивчення отриманих у територіальних органах та управліннях земельних ресурсів даних про землі оборони засвідчило, що переважна більшість земельних ділянок потребує проведення землевпорядних робіт та виготовлення державних актів на право постійного користування.

Дані, отримані у податкових інспекціях про сплату земельного податку за використання земельних ділянок військових містечок, засвідчили наявність фактів порушення податкового законодавства, у зв’язку чим військовими прокурорами гарнізонів Західного регіону України здійснено заходи представництва інтересів держави в суді.

Учасники наради обговорили існуючі проблеми збереження державного майна і земель оборони, зокрема військових містечок, у піднаглядних підрозділах Міністерства оборони України та у військових частинах Збройних Сил України, після чого ухвалили спільне рішення з узгодженими конкретними заходами, які мають за мету належним чином врегульовувати обговорені питання.

Як зазначив у заключному слові Павло Богуцький, цей і подібні заходи спрямовані на виконання завдання Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України – Президента України Віктора Януковича посилити нагляд за додержанням законів в оборонному відомстві. Насамперед це стосується додержання службовими особами вимог законодавства щодо використання земель Міністерства оборони України, збереження державного майна, зокрема - військових містечок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ