Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військова рада – 2020: увесь спектр завдань у військовій та правоохоронній сферах виконано

У Національній гвардії України відбулось щорічне засідання військової ради з керівниками структурних підрозділів Головного управління, територіальних управлінь, командирами з’єднань, військових частин, начальники баз, закладів охорони здоров’я та установ.
Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан

Зважаючи на дотримання вимог карантину, цьогоріч учасники не збиралися в столиці, засідання проводилося в режимі відеоконференції.

У ході військової ради командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан окреслив основні досягнення і здобутки військового формування у забезпеченні безпеки держави в умовах поточних викликів та загроз.

«Оцінюючи результати нашої з вами роботи в цьому році, хочу подякувати всьому особовому складу за сумлінну працю. Попри те, що протягом 2020 року діяльність Нацгвардії здійснювалась в умовах протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19, хочу наголосити, що увесь спектр поставлених завдань, як  у військовій,  так і в  правоохоронній сферах виконано», – зазначив командувач НГУ.

Удосконалення зазнала й система управління Національної гвардії України. З листопада цього року Головне управління НГУ було переведено на нову організаційно-штатну структуру, наближену до органів військового управління інших складових сектору безпеки і оборони України та аналогічних органів військового управління військових формувань держав-членів НАТО та ЄС.

«Національна гвардія стрімко розвивається вперед. Нами було прийнято рішення про розроблення Стратегії (Візії) Національної гвардії України, яка визначатиме напрямки розвитку. З цією метою створена робоча група до складу якої увійшли як представники НГУ, так й іноземні радники, представники зацікавлених центральних органів виконавчої влади, таких як МВС, Міноборони та Національного інституту стратегічних досліджень», – наголосив командувач Нацгвардії.

Також генерал-полковник Балан зазначив, що у 2020 році особовий склад Нацгвардії брав активну участь у заходах спільної підготовки. Гвардійці демонстрували свої бойові спроможності в командно-штабних навчаннях «Гвардія – 2020», українсько-американських навчаннях «Rapid Trident – 2020» та стратегічних командно-штабних навчаннях «Об’єднанні зусилля – 2020. За результатами проведення цих заходів, підрозділи НГУ отримали високу оцінку як представників інших складових сил оборони, так і міжнародних спостерігачів.

Окремо генерал-полковник Балан зупинився на досягненнях у сфері міжнародного співробітництва НГУ. Зокрема, цього року за підтримки інструкторів Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) розпочато розроблення програм підготовки підрозділів розвідки, снайперів, підрозділів спеціального призначення, бойових медиків, розроблено курс «Сапер 3-го рівня», удосконалено програму підготовки курсантів, проведено курси мовної підготовки для особового складу Національної гвардії України.

У цьому році Національна гвардія України вперше отримала 35 випускників ВВНЗ Міноборони, які навчались за державним замовленням Національної гвардії за спеціальностями, підготовка яких не здійснюється у Національній академії НГУ. Крім того, на сьогодні офіцерами Головного управління НГУ проводиться робота у 9-ти навчальних закладах Міноборони щодо вивчення випускників, які у 2021 році закінчують навчання. Орієнтовно планується отримати близько 130 кваліфікованих фахівців.

По звершенні військової ради командувач Національної гвардії визначив пріоритетні завдання за напрямками діяльності на 2021 рік.

Пресслужба НГУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ