Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військові журналісти у Львові провели майстер-клас для офіцерів-культурологів

Яку роль засоби масової інформації відіграють у житті армії та держави, позитивний та деструктивний інформаційний вплив на суспільство, боротьба із ворожою пропагандою та нівелювання фейкових вкидів: про ці та багато інших аспектів сучасного інформаційного простору говорили військові журналісти та курсанти третього курсу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що навчаються за спеціальністю «культурологія», під час практичного тренінгу, який відбувся на базі гарнізонного Будинку офіцерів.

– Професійне стажування, яке проходять майбутні офіцери-культурологи на базі 58 Будинку офіцерів включає у себе багато аспектів, – говорить начальник будинку офіцерів полковник Віталій Провозін. –  На мою думку, окрім організації повсякденної діяльності військового закладу культури, планування та проведення різноманітних культурно-масових заходів для особового складу, майбутні культурологи повинні орієнтуватись і в проблематиці інформаційних загроз. Військові журналісти Центрального друкованого органу міністерства оборони України газети «Народна армія» допомогли організувати заняття із курсантами щодо цієї теми.

Керівник відділу газети полковник Олександр Поронюк розповів майбутнім офіцерам про структуру військових ЗМІ Збройних Сил України та роль і місце кожної складової у формуванні інформаційної політики оборонного відомства держави. У рамках заняття, військові кореспонденти полковники Тарас Грень та Володимир Скоростецький провели із курсантами ситуативні тренінги під час яких майбутні культурологи навчались процедурам підготовки інформації для преси, організації інтерв’ю військовослужбовця, вчились розрізняти правдиву і неправдиву інформацію та працювати із представниками ЗМІ, що прибули для роботи у військову частину.

– У подальшій офіцерській службі ми працюватимемо з особовим складом, – говорить командир групи курсантів старшина Олексій Тимощук. – Зважаючи на те, що інформація зараз має не менший вражаючий вплив на суспільство, ніж зброя. І вислів «інформаційна війна» перестав бути просто гарним обертом мови, а перетворився на реальність, такі знання і навички нам необхідні.

Старшина О. Тимощук, до вступу у Національну академію сухопутних військ брав участь у проведенні АТО в складі однієї з механізованих бригад. Військовослужбовець пригадує, що одним з найбільш надокучливих негативних факторів, які впливали на свідомість бійців, була ворожа пропаганда. Уникнути такого впливу і успішно протидіяти інформаційному пресингу з боку противника можна лише за умови підготовленості бійців та офіцерів, їхнього уміння відрізняти фейкові вкиди від адекватної та реальної інформації.

Володимир Скоростецький (м. Львів), Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ