Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Військові ЗСУ отримали перші БТР-4 із нової української бронесталі

Як повідомляється, за своїми характеристиками ця спецсталь відповідає найвищим світовим стандартам

"Харківське конструкторське бюро ім. Морозова", що входить до складу "Укроборонпрому", передало українському війську перші сім БТР-4, виготовлених з нової вітчизняної броні. Спецсталь пройшла контроль і приймання на всіх етапах виробництва. Про це йдеться на сайті "Укроборонпрому", передає 5 канал

Як повідомляється, за своїми характеристиками ця спецсталь відповідає найвищим світовим стандартам. Корпуси для БТР-4 виготовлені на Лозівському ковальсько-механічному заводі. На сьогодні у виробництві перебувають близько 40 таких корпусів, повідомляє прес-служба ЛКМЗ.

До того ж для виконання завдань, що стоять перед підприємствами "Укроборонпрому" і ЛКМЗ, в 2018 році налагоджено виробничу кооперацію з виготовлення бронекомплектів і подальшого їх зварювання на "Заводі ім. Малишева", а також на ХКБМ та "Київському бронетанковому заводі". Фахівці цих підприємств наразі працюють на ЛКМЗ, набуваючи досвіду для розгортання виробництва корпусів на своїх заводах.

Крім того, для залучення молодих фахівців за заявкою ЛКМЗ в Лозівському професійному ліцеї набрано групу учнів з дуальної формою навчання з проведенням практичних занять на ЛКМЗ. Також ЛКМЗ спільно з ХКБМ і науково-дослідним інститутом конструкційних матеріалів "Прометей" налагодили технологію виготовлення корпусів зі спецсталі марки "71". Це дає впевненість, що завдання, які стоять перед підприємствами з випуску бронетехніки в 2019 році – будуть виконані.

Як повідомляв 5.UA, у вересні бійці ООС отримали новинку Харківського машиновудування – БТР "Буцефал".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ