Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовики з Криму служитимуть в лавах нацгвардії на Заході України

Близько сорока військовослужбовців з Криму прибули для подальшого проходження служби у військових частинах Західного територіального командування. Правоохоронців, які залишились вірними військовій присязі, для подальшого проходження служби призначать на посади в залежності від того, у яких регіонах вони бажають проходити службу. Військові правоохоронці привезли із собою український прапор, повідомив підполковник Вадим Голуб.

Всі військовослужбовці зробили свій вибір свідомо.

«Я приїхав тому, що Крим окупований, і ми змушені були виїхати на материкову Україну. Я давав присягу на вірність українському народові та дотримуватимусь її», -  розповідає  сержант Петро Гайдучик

«Моя сім`я і всі мої друзі теж переїжджають. Українці повертаються на Україну», - говорить прапорщик Наталія Червінська.

Водночас командування піклуватиметься та підтримуватиме усіх тих, хто залишився вірним присязі.

«Понад 1 000 чоловік Кримського територіального командування виїхали для подальшого проходження служби в інших регіонах України. Ми не маємо права залишити людей без підтримки. Кожен хто вихав з Криму буде забезпечений роботою та житлом. Сьогодні ми постараємося врахувати побажання кожного, хто бажає проходити службу у Західному територіальному командуванні», - наголосив начальник управління Західного територіального командування генерал-майор Юрій Аллеров.

Управління Західного територіального командування висловлює подяку Львівській обласній раді та Львівській обласній державній адміністрації за сприяння у наданні автобусів для перевезення військовослужбовців з Криму до Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ