Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовий квиток - підтвердження законного перебування воїна-іноземця в Україні

Іноземцям та особам без громадянства, які захищають територіальну цілісність України за контрактом, не має потреби звертатись у міграційну службу. Військовий квиток є документом, який засвідчує законність їх перебування в нашій державі, повідомили у пре-службі Головне управління Державної міграційної служби України у Львівській області.

Це регламентовано ч. 18 статті 4 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства». Іноземці та особи без громадянства, які уклали контракт про проходження військової служби у Збройних Силах України, вважаються такими, які на законних підставах тимчасово проживають на території України на період дії контракту про проходження військової служби у Збройних Силах України. Тимчасове проживання на території України таких іноземців та осіб без громадянства підтверджується військовим квитком рядового, сержантського і старшинського складу.

Воїни, які прослужили три і більше років у Збройних Силах України,  можуть отримати дозвіл на імміграцію. Детальніше роз’яснення про отримання дозволу на імміграцію: http://dmsu.gov.ua/posluhy/dokumentuvannya-inozemtsiv/760-otrymannia-dozvolu-na-immihratsiiu

Захисники-іноземці, які мають визначні заслуги перед Україною, або прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для нашої держави, можуть бути прийняті до громадянства України у спрощеному порядку. Рішення про надання громадянства приймає Президент України.

Докладніше із інформацією можна ознайомитись на сайті Державної міграційної служби України, де створено спеціальний розділ «Інформація для іноземців, які беруть участь в АТО» ( http://dmsu.gov.ua/informatsiya-dlya-pereselentsiv-yaki-berut-uchast-v-ato )

Керівництво ДМС України акцентує увагу територіальних міграційних підрозділів на пріоритетності вирішення питань, з якими звертаються воїни АТО.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ