Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовий облік для жінок: петиція про скасування наказу набрала необхідні голоси

Електронна петиція на Офіційному інтернет-представництві Президента України щодо скасування наказу Міністерства оборони України від 11 жовтня 2021 р. № 313 щодо військового обліку для жінок певних професій та спеціальностей набрала понад 25 тис. голосів, необхідних для її розгляду

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані на сайті Президента.

Відповідна петиція за №22/130110-еп була подана 23 грудня, її ініціатором є Яна Рашевченко. У петиції пропонується "відмінити наказ Міністерства оборони України від 11.10.2021 № 313", а натомість "користуватися лише переліком лише тих спеціальностей, що визначені ПКМУ № 711 від 14.10.1994".

"Начебто змінився лише Перелік, але згідно нього майже усі жінки нашої держави повинні бути військовозобов'язаними... Жодного суспільного обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз'яснень щодо механізму реалізації", - стверджує автор петиції.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони розширило перелік спеціальностей та професій, який передбачає взяття жінок віком від 18 до 60 років на військовий облік як військовозобов'язаних. Про це йдеться в наказі міністерства №313, ухваленому 11 жовтня 2021 року, документ набрав чинності 17 грудня.

У переліку наводиться 35 видів спеціальностей. Там є всі найпопулярніші сфери – від громадського харчування до банківської справи, а ще: програмісти, юристи, журналісти, музиканти, соціальні працівники, бухгалтери, працівники готелів, діловоди, рекламники тощо. Повний список дивіться тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ