Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовий прокурор Ярослав Демчина не вказав у щорічних деклараціях багатомільйонне майно батька-депутата

Прокурор військової прокуратури гарнізону Західного регіону України Демчина Ярослав Романович у своїх щорічних електронних деклараціях другий рік поспіль не декларує багатомільйонне майно та доходи свого батька - директора дорожньо-будівельної компанії ПП «Рома», депутата Львівської обласної ради від від БПП "Солідарність" Романа Демчина.

Йдеться про щорічні декларації за 2018 та 2019 роки, в який у числі «членів сім'ї суб'єкта декларування» Ярослав Демчина вказує батька – Демчину Романа Івановича, матір – Демчину Любов Володимирівну, рідну сестру – Демчину Ярину Романівну та рідного брата – Демчину Олега Романовича.

Фото з Facebook-сторінки Ярослава Демчини.

З даних декларацій також вбачається, що Ярослав Демчина проживає в житловому будинку площею 220,1 кв.м у Рава-Руській (власником якого є його батько), який зазначено як об'єкт незавершеного будівництва.

У цьому ж будинку за наявною інформацією проживає депутат Львівської обласної ради Роман Демчина (про це свідчать його щорічні декларації, у яких іншого об’єкта нерухомості у Рава-Руській не зазначено), який поміж членів сім'ї вказує дружину, дочку та двох синів.

При цьому зазначає відомості про майно та доходи всіх членів сім'ї, у тому числі про майно та доходи сина - Ярослава Демчини, який отримує заробітну плату у військовій прокуратурі Західного регіону та володіє правом власності на легковий автомобіль марки Mercedes-Benz , модель: E250 CDI, рік випуску якого - 2013 (дата набуття права: 08.02.2018, вартість на дату набуття у власність – 572633 грн).

Водночас у щорічних деклараціях за 2018 та 2019 роки прокурора військової прокуратури гарнізону Західного регіону України Ярослава Демчини не відображено відомості про майно та доходи членів сім'ї, у тому відомості про майно та доходи батька – депутата Львівської облради та директора дорожньо-будівельної компанії ПП «Рома».

Що за усім цим криється, чому військовий прокурор не задекларував майно батька-депутата, який є мільйонером - питання, вочевидь, до НАЗК.

Разом з тим зазначимо, що Гал-інфо про декларації Романа Демчини (про відображену в них інформацію щодо майна та доходів) повідомляло, зокрема, такі факти:

У своїй щорічній електронній декларації за 2019 рік депутат від ЄС Роман Демчина не вказав відомості про цінне рухоме майно на суму, що складає 10 579 209 грн.

Йдеться про відомості щодо трьох вантажних автомобілів марки МАN (моделей TGS 41.400 8*4 BB-WW та TGS 26.440 6*4), 2018 та 2019 років випуску, дата набуття права яких – 27.02.2019 року.

Аналіз електронних декларацій Романа Демчини свідчить про те, що в 2016-2019 роках декларант та його дружина – Демчина Любов Володимирівна загалом отримали доходи на суму понад 7,2 млн. грн. (більшість із цієї суми – дохід Романа Демчини від підприємницької діяльності).

Водночас у період 2017-2019 років декларант придбав (набув у власність) 12 транспортних засобів, загальна вартість яких складає 24,5 млн. грн. (що підтверджується поданими в реєстр декларацій повідомленнями про суттєві зміни в майновому стані). У числі транспортних засобів, придбаних Демчиною в даний період, - п’ять вантажних автомобілів марки MAN, три колісних трактори марки БЕЛАРУС, вантажний автомобіль марки MERSEDES-BENZ, екскаватор-навантажувач марки BOBCAT, спеціалізовані напівпричепи.

Тобто виходить так, що депутат-мільйонер Роман Демчина, який є власником дорожньо-будівельної компанії ПП «Рома», за час свого депутатства заробив у кілька разів менше, ніж витратив на придбання дороговартісної техніки – цінного рухомого майна.

При цьому у своїх деклараціях «чомусь» не відобразив, звідки у нього взялися кошти на придбання у такій кількості транспортних засобів відомих брендів.

Відділ журналістських розслідувань Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ