Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Військовий з Хмельниччини передавав таємну інформацію представникам РФ

Апеляційний суд Хмельницької області підтримав позицію військової прокуратури Хмельницького гарнізону Західного регіону України та залишив без змін вирок суду першої інстанції, повністю відмовивши у задоволені апеляційних скарг обвинуваченого та його захисника, повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Нагадаємо, що 6 червня 2017 року Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області визнав винним військовослужбовця однієї з військових частин у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада) та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років з позбавленням військового звання «майор».

Доведено, що військовослужбовець, діючи умисно, передав представникам Російської Федерації відомості з державною таємницею: план польоту військового літака-розвідника, що дало змогу іноземній державі спланувати заходи з протидії та зменшити результативність виконання спеціального завдання.

Окрім того, під час виконання спеціального польоту обвинувачений самовільно ухилився від маршруту, намагався встановити контакт з невідомими особами, направив літак до лінії державного кордону з Російською Федерацією, але був вимушений здійснити посадку літака.

Наразі рішення суду набрало законної сили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ