Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Візита Лєха Качинського підтвердив стратегічне значення Львова для україно-польських відносин – Петро Олійник

„Візит президента Польщі це унікальна промоція Львова, особливо зважаючи на 750-річчя нашого міста, крім того це означає, що Лех Качинськи вважає Львів стратегічним містом для розвитку польсько-українських стосунків” — сказав сьогодні під час брифінгу голова Львівської ОДА Петро Олійник. Він також зазначив, що українська сторона завжди робила кроки назустріч, тож сподівається, що цей візит стане свідченням тіснішої співпраці між Україною та Польщею.
Лех Качинські побував на Службі Божій з нагоди 350-ї річниці обітниці короля Яна Казимира V у Львівському катедральному соборі РКЦ, яку відслужив кардинал Мар’ян Яворський, після її завершення разом з кардиналом Мар’яном Яворським відвідав розташовану поруч з кафедральним собором Каплицю Боїмів, екскурсію якою провів директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький.
Лех Качинський перебуватиме у Львові один день, його неофіційний візит присвячено урочистостям з нагоди 350-ї річниці обітниці короля Яна Казимира V, яку він дав у Львівському кафедральному соборі під час польсько-шведської війни, коли майже вся територія Польщі була окупована Швецією.
Під час свого перебування у Львові Лєх Качинськи побував на Личаківському цвинтарі, де поклав квіти до меморіалів українським та польським воякам, які загинули під час україно-польської війни 1918-1919 рр. та до могили Івана Франка. Планується також, що увечері, 1 квітня, Лех Качинськи обговорить з українськими урядовцями, які перебувають у Львові питання українсько-польського співробітництва.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ