Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Влада готує два закони, які загрожують суверенітету - Стецьків

Цього тижня фракції більшості спробують ухвалити два небезпечні законопроекти, каже заступник голови фракції НУНС Тарас Стецьків. "Це закони, які, фактично, загрожують українському суверенітету", - заявив він, передає Радіо "Свобода".

"Перше – це урядовий закон про дозвіл на приватизацію газотранспортної системи і підземних сховищ газу. Друге – ухвалення у другому читанні закону про ринок земель, який дозволяє продати, мабуть, останній після газотранспортної системи український актив", - уточнив Стецьків.

Схожої думки про наміри парламентської більшості дотримується і депутат "БЮТ-Батьківщини" Андрій Павловський.

За його словами, земельний і газовий законопроекти будуть "другою, після Севастополя, здачею національних інтересів".

Опозиціонери планують протидіяти цим планам більшості.

У свою чергу, заступник голови фракції Партії регіонів Володимир Зубанов не виключає можливості розгляду цих питань, але вважає більш імовірним, що земельний законопроект розглядатиметься пізніше.

"Можливо, уряд підготує законопроект, що дозволить реорганізувати "Нафтогаз". Зараз це обговорюється. Дійсно, є ж відповідна вимога Європейської хартії енергетичної. Треба, щоб уряд мав відповідні важелі", - зазначив Зубанов.

Також він не виключає, що перед виборами провладні та опозиційні фракції голосуватимуть в унісон.

"Будуть ратифікації та соціальні закони. Бо перед виборами не тільки опозиція хоче показати свою роботу, але й влада хоче показати, що вона досягла якихось успіхів", - пояснив "регіонал".

БЮТівець Павловський не виключає можливості спільного голосування, якщо парламентська більшість перед виборами вирішить відновити соціальні закони, дія яких була скасована під час ухвалення держбюджету на цей рік.

Парламентські вибори відбудуться цього року в останню неділю жовтня.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ