Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Влада хоче провести вибори до парламенту одразу після Євро-2012, - Яценюк

Лідер об’єднаної опозиції «За Батьківщину» Арсеній Яценюк сьогодні, 31 травня, у Львові розповів, що влада намагатиметься провести дострокові вибори до парламенту відразу після Євро-2012, бо втримати свій рейтинг до кінця жовтня їй не вдасться. Саме тому, за словами Яценюка, Партія регіонів розробила план на передвиборчу кампанію.

«Обдурити народ України через політичні технології президента Януковича їм не вдасться. Партія регіонів програє виборчу кампанію. Ми переможемо, зробимо зміни в країні і притягнемо до відповідальності тих, хто винен у свавіллі останніх двох років», - заявив Арсеній Яценюк.

За його словами, першим пунктом плану Януковича є оголошення соціальних ініціатив президента. Тобто, Віктор Янукович замість того, щоб доплачувати 334 грн до пенсії, як передбачала поправка опозиції, внесена у вересні минулого року, зараз вирішив доплатити 100 грн. Проте, він сподівається, що це додасть 2-3% до рейтингу Партії регіонів», - заявив Яценюк.

Ще один спосіб підвищити рейтинг партії влади - скасувати депутатську недоторканність. Він нагадав, що 2008 року опозиція ставила на голосування питання про скасування депутатської недоторканності, проте Партія регіонів не дала жодного голосу.

«Ми не проти, але ми вимагаємо проголосувати за скасування недоторканності тільки пакетом, тобто, зняття недоторканності з президента, суддів та закон про порядок імпічменту президента», - заявив Арсеній Яценюк.

Ініціатива розгляду закону про мови теж є одним із пунктів плану Януковича: «Їхнє завдання - прийняти закон про мови, щоб додатково отримати 3-5% рейтингу».

Але, на думку Яценюка, найголовніше для Партії регіонів – це негайно розпустити парламент, адже влада розуміє, що не дотягне до 28 жовтня.

«Вони хочуть отримати максимальну кількість голосів на піку - після Євро 2012. Вони думають, що таким чином можуть виграти вибори», - зазначив Арсеній Яценюк.

У свою чергу заступник голови Верховної Ради, член ВО «Батьківщина» Микола Томенко додав, що влада намагатиметься розпустити парламент також і для того, щоб позбавити опозицію інструментів впливу.

«Нині передвиборчий штаб Партії регіонів фактично перемістився в парламент, і вони дійсно намагаються використовувати Раду як інструмент. Проте, якщо парламент працює, то ми можемо при якійсь екстраординарній ситуації хоча б сказати світу, що діється. Адже на телебачення ми не потрапляємо», - заявив Томенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ