Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Влада Львівщини домовилась з чорнобильцями та афганцями

Перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Петрушак спільно із заступником голови Львівської ОДА Іваном Стефанишином 30 вересня провели робочу зустріч із секретарем Львівського обласного об’єднання Спілки ветеранів Афганістану Олексієм Кошелявським та головою Львівської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Всеволодом Смеречинським. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Під час зустрічі сторони ознайомились із підписаними сьогодні прем’єр-міністром України Миколою Азаровим Меморандумами з представниками всеукраїнських громадських організацій афганців та чорнобильців щодо врегулювання питань соціального захисту цих категорій громадян.

Меморандуми передбачають створення постійно діючих Консультаційних рад між Урядом і громадськими організаціями для спільного визначення подальших дій з підвищення рівня соціального захисту.

Глава Уряду висловив сподівання, що новостворені постійно діючі Консультаційні ради дозволять напрацювати спільну позицію для підвищення рівня соціального захисту чорнобильців та афганців.

«Ви маєте бути певні, що двері Уряду відчинені для ваших пропозицій», - зазначив Микола Азаров під час підписання Меморандумів.

Перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Богдан Петрушак наголосив, що документ, прийнятий сьогодні у Києві, є основоположним для усіх областей.

«Наше завдання, яке обов’язково буде виконане найближчим часом, детально ознайомитись із цим документом та адаптувати його на місці до наших умов. Влада Львівщини зацікавлена у конструктивні співпраці із усіма громадськими організаціями, а представники афганських організацій та чорнобильці є для нас пріоритетом», - сказав Богдан Петрушак.

Сторони домовились про консолідацію зусиль та налагодження плідної співпраці і, як відзначив Всеволод Смеречинський, лише спільною працею можна домовитись про конструктив.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ