Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Влада Львівщини подарувала ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 20 автомобілів та лікарню

До 20-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС влада Львівщини передасть чорнобильцям лікарню та 20 автомобілів — повідомив 26 квітня під час прес-конференції перший заступник голови Львівської ОДА Мирослав Сеник. За його словами, спеціально для потреб ліквідаторів наслідків катастрофи влада Львівської області викупила приміщення „Львівміськбуду”, що на вул. Дністровський, яке облаштували під лікарню. Вартість приміщення 800 тис. грн. Отримати медичну допомогу у цій лікарні, як зазначив Мирослав Сеник, чорнобильці зможуть абсолютно безкоштовно.
За словами першого заступника голови Львівської ОДА, до кінця 2006 року планується також здати 10 квартир для ліквідаторів наслідків Чорнобильської трагедії. Що ж до регулярних виплат, передбачених законом, то, як він запевнив, керівництво області вчасно виплачує всю допомогу і заборгованості немає.
Пам’ятник ж для ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС, як зазначив Мирослав Сеник, цьогоріч не добудують.
„Можливості обласного бюджету є обмеженими і нам довелося вибирати, що є першочерговим: збудувати пам’ятник, чи все ж таки передати лікарню для чорнобильців.
Порадившись і фондом чорнобильців, вирішили, що лікарня зараз є значно важливішою. Однак пам’ятник обов’язково буде вже у найближчі роки”, — пояснив Мирослав Сеник.
Пам’ятник ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС мають спорудити на вул. Морозній, вартість проекту - близько 1 млн грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ