Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Влада Львівщини та представники австрійської компанії ”Meinl Capital Advisors AG” підпишуть меморандум про співпрацю

Сьогодні, 4 грудня, голови Львівської облдержадміністрації Петро Олійник зустрівся з представниками австрійської компанії ”Meinl Capital Advisors AG”. Про це „Гал-іnfo” по-відомила прес-секретар голови ЛОДА Іванка Попович.
Як зазначив голова правління компанії ”Meinl Capital Advisors AG” п. Гумпель, осно-вними напрямками їхньої діяльності є: приватні банки та приватна інвестиційна діяльність. Група компанії також керує декількома інвестиційними фондами. Одним з них є ”Європей-ський земельний фонд”, який має в своєму розпорядженні 2,8 млрд євро для реалізації прое-ктів. Також успішно працює фонд по інвестуванню в енергопостачальні підприємства та фонд, котрий займається реконструкцією аеропортів. Ще одним напрямком їх діяльності є консультаційна діяльність – компанія консультує уряди різних країн з інвестиційних проек-тів і приватизації великих об’єктів.
У ході зустрічі було обговорено декілька важливих для Львівської області проектів. По-перше, це добудова Добротвірської ТЕС-2, яка генерує електроенергію не лише для України, а й у країни Європи.
Наступним важливим проектом є реконструкція Львівського аеропорту, який на даний час є державною власністю. На думку голови облдержадміністрації, Львівський аеропорт - перспективне і прибуткове підприємство.
Під час переговорів Петро Олійник окреслив проблеми енергозбереження в області. Зокрема, він наголосив на проблемах теплопостачання, водопостачання та водовідведенні. ”Заміна старих технологій, яким уже більше 50 років, на нові може зменшити споживання енергоресурсів у 2-3 рази. Ми будемо раді залученню інвестиційних коштів в проекти пов’язані з енергозбереженням”, - зауважив він.
Представники австрійської компанії висловили свою зацікавленість у співпраці з Львівською областю. Сторони домовилися про підписання меморандуму про співпрацю.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ