Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Влада Львова поки що ніяк не відреагувала на «наїзди» СЕС на українську книжку, але ми цього так не залишимо — Яромир Самагальський

Влада Львова поки що ніяк не відреагувала на «наїзди» санепідемстанції на українську книжку, —заявив «Гал-info» депутат Львівської міської ради, член фракції ВО «Свобода» Яромир Самагальський. За його словами, в книжкових супермаркетах «Буква» на знак протесту проти дій санепідемстанції, яка зняла з продажу понад 100 найменувань українських видань, на місці, де лежали книжки, поставили таблички: «Тут була українська книга».

«Поки що реакції нема, однак ми цього так просто не залишимо і будемо добиватися справедливості. Крім цього, до нас долучилися депутати обласної ради, зокрема з фракції ВО «Свобода», — наголосив Яромир Самагальський.
Нагадаємо, 22 червня на сесії Львівської міської ради ВО «Свобода»  звернулася до депутатського корпусу міськради та міського голови Андрія Садового розібратися у інциденті, який виник між Львівською СЕС та книжковими супермаркетами «Буква». 31 травня – 1 червня під час перевірки «Букви» СЕЗ вилучила з продажу понад 100 найменувань української дитячої літератури через відсутність експертизи державної санепідстанції на придатність використання книжок дітьми. Такий крок СЕС, як виявила ВО «Свобода», вони  розцінює як «наїзди» санстанцією на українську книжку.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ