Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Влада Мостищини ініціює відзначення 100-річчя Антонича на всеукраїнському рівні

Голова Мостиської райдержадміністрації Юрій Візняк та Мостиської районної ради Антонас Вербаускас ініціюють проведення урочистостей з нагоди 100-річчя з дня народження поета Богдана-Ігора Антонича на всеукраїнському рівні.

Відповідного листа з проханням звернутися до Президента України Віктора Ющенка щодо видачі Указу Президента України «Про святкування 100-річчя з дня народження Богдана-Ігора Антонича» вони вже надіслали голові Львівської обласної державної адміністрації Миколі Кмітю.

«Зараз районною владою проводяться підготовчі роботи щодо капітального ремонту будинку, в якому проживав поет і де тепер облаштована музейна кімната, газифікації та благоустрою території. Проектно-кошторисна документація на проведення капітального ремонту вже виготовлена, на газифікацію та благоустрій – перебуває в стадії виготовлення», - розповів Юрій Візняк.

Проте повідомляє прес-секретар ЛОО УНП Людмила Складанюк.

Б.-І. Антонич народився 5 жовтня 1909 року на Лемківщині, в родині сільського священика Василя Кота, який незадовго до народження дитини змінив прізвище на Антонин. Після закінчення у 1933 р. студії у Львівському університеті з дипломом магістра філософії Антонич став вільним літератором. Починаючи з 1934 р., Б.-І. Антонич активно друкувався в західноукраїнських часописах «Вогні», «Дзвони», «Назустріч», «Ми». Цього ж року було видано його збірку «Три перстені», за неї Антонич отримав літературну премію Товариства українських письменників і журналістів ім. Івана Франка. У 1936 р. вийшла друком його найбільша прижиттєва збірка «Книга Лева». Помер поет 6 липня 1937 року, поховано його на Янівському кладовищі у Львові. Збірки «Зелена євангелія» та «Ротації» вийшли у 1938 р. посмертно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ