Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Влада просто закриває очі на злидні, – голова партії "Наш край" на Львівщині Михайло Лобів

Нагадаємо, пенсію на рівні межі бідності або навіть нижчу отримують близько 80% українських пенсіонерів, про це напередодні заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Як повідомив в коментарі Гал-інфо голова Львівської обласної організації "Наш край" Михайло Лобів, ці кричущі цифри і є реальним підсумком «роботи» нової влади.

"Попри оптимістичні заяви урядовців більшість населення перебуває у злиднях. Скільки б асфальту на дороги не клали, пенсіонерам від цього до пенсії не додається ні копійки. Влада просто закриває очі на їхні злидні, ніби їх і не існує", – зокрема зазначив Михайло Лобів.

Він додав, що за інформацією уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, загалом за межею бідності – понад чверть населення України. Що особливо вражає, за межею бідності перебувають навіть частина працюючих українців – їхні зарплати настільки низькі, що не дають шансу на гідне життя.

Що пропонує партія "Наш край" для вирішення цієї проблеми?

- Вважаю, що це питання має бути першочерговим для представників влади всіх рівнів. Зокрема це стосується і нової місцевої влади, щоб буде обрана 25 жовтня на місцевих виборах. Партія "Наш край" гарантує, що після виборів змусить владу на місцях особисто познайомитися з кожним незахищеним громадянином. Кожна людина з інвалідністю, пенсіонер або ветеран має бути в полі зору соціальних служб і відповідальних посадовців.

Чи має місцева влада відповідні повноваження та ресурси щоб допомогти соціально незахищеним українцям?

- Відповідальна, професійна місцева влада здатна допомогти таким людям – кому доплатами, кому матеріальною допомогою або соціальною турботою. Головне, щоб у владі боліло за таких людей.

Також нагадаю, що під час Соціального форуму Ради ООН з прав людини були озвученні оновлені дані бідності в Україні. Кожному третьому працюючому громадянину України не вистачає заробітної плати на задоволення необхідних життєвих потреб. Кожен другий працездатний українець – працює на умовах вторинної зайнятості, тобто на «підробітку».

Як це вирішити в умовах коронавірусної пандемії?

Через відсутність стратегічних дій, влада почала втрачати контроль над поширенням коронавірусу. За весь час карантину вона кидається з однієї крайності в іншу: змінює систему оцінки небезпеки, закриває та відкриває кордони, то оголошує другу хвилю, то продовжує першу. Фонд, який був створений на боротьбу з ковідом, «пустили за вітром», а не на конкретну боротьбу з пандемією.

Держава так і не спромоглася за понад пів року налагодити ані виробництво тестів, ані їхню системну закупівлю за бюджетні кошти. За даними Рахункової палати, майже 25 млрд грн було витрачено на не пов’язані видатки. Натомість влада почала шукати винних за провал боротьби із ковідом. Вибірково штрафують керівників гуртожитків, поодиноких порушників, однак, незрозуміло за яким принципом, оскільки порушення стали загально поширеними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ