Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Влада влаштувала повний саботаж Закону України про мову, - Смолій

"Влада влаштувала повний саботаж Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Станом на зараз немає відповідного органу, що передбачений Законом, який мав би контролювати його дотримання", - зокрема зазначив громадський діяч Андрій Смолій.

Як зазначає Смолій, станом на сьогодні частина норм закону вже набрала чинності, частина буде набирати кожні 6 місяців аж до 2024 року.

24 квітня призначена попереднім урядом Зеленського-Гончарука уповноважена з питань державної мови Тетяна Монахова звільнилася з посади. За майже 6 місяців з часу призначення Уповноваженої Кабінет Міністрів України не створив Секретаріат, не були оголошені конкурси на посади в секретаріаті, відповідно моніторинг за дотриманням норм закону не відбувається.

Влада відверто пішла на порушення Закону, адже без такого органу функціонування Закону під загрозою.

"Зважаючи на це, пітримую звернення Рух "Українська Дія" та вимагаю негайного призначення нового Уповноваженого та створення відвовідного Секретаріату, який буде моніторити виконання Закону, приймати скарги від громадян та відповідно реагувати на порушення в межах чинного законодавства.

Сьогодні Мовний закону знову під загрозою. Влада вже кілька разів намагалася його або скасувати, або переглянути. Тепер бачимо відвертий та прямий саботаж", - Андрій Смолій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ