Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Влада знищує Інститут національної пам’яті – Кириленко

Лідер партії „За Україну!” В’ячеслав Кириленко заявляє, що Український Інститут національної пам’яті через тиждень може припинити своє функціонування в статусі центрального органу виконавчої влади. Про це він заявив у вівторок 30 березня в ефірі програми Шустер LIVE, –повідомив офіційний сайт громадського руху „За Україну!”.

 

В’ячеслав Кириленко повідомив, що віце-прем’єр Володимир Семиноженко дав доручення опрацювати питання щодо подальшого функціонування Українського Інституту національної пам’яті як центрального органу виконавчої влади.

 

За словами лідера партії „За Україну!”, до цього розпорядження доданий лист народного депутата Вадима Колесніченка, який вимагає зміни керівництва Інституту та концепції його діяльності. А також лист Державного комітету архівів, де йдеться, що ця держустанова не заперечує проти передачі їм повноважень розпорядника коштів УІНП.

 

„Нова влада згортає всі національні звершення, які були здобуті за останніх роки, - зазначає В’ячеслав Кириленко, - Чотири роки Інститут національної пам’яті проіснував, а зараз його скасують”.

 

„Український Інститут національної пам’яті очолює зважена людина – Ігор Рафаїлович Юхновський – ветеран Великої Вітчизняної Війни, не екстреміст, не радикал”, - підкреслив парламентарій.

 

„Через тиждень цього Інституту національної пам’яті не буде, а буде десь науково-дослідний сектор”, - застерігає лідер партії „За Україну!”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ