Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Владу просять не обманювати людей, бо «буде Єгипет»

Оприлюднення Держкомстатом показників інфляції в січні 2011 року – це цинічний обман людей. В цьому переконаний голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, повідомила прес-служба політика.

В ефірі програми «Правда Романа Скрипіна» на телеканалі «ТВі» він розповів, як, за словами прем’єр-міністра Миколи Азарова, змінилися ціни в січні цього року порівняно з груднем минулого. «Виявляється у нас зросли ціни лише на 0,5% на макаронні вироби, на 0,6% на рибу і рибопродукти, житло, вода, електроенергія, газ подорожчали лише на 1,4%, ліки – на 0,3%, транспортні послуги – на 0,9%, - повідомив народний депутат. - Виявляється подешевшали одяг, взуття, м’ясопродукти, молоко, сир, яйця. Це – обман суспільства».

Гриценко впевнений, це зроблено свідомо, щоб не вийти за рівень інфляції у 1,5% і щоб потім, згідно закону, не перераховувати пенсії, соціальну допомогу, зарплати бюджетникам.

«На місці президента, знаючи, яка ситуація, я б одним указом звільнив керівника Держкомстату та самого Азарова за такі результати роботи. І наступні працювали б нормально. Янукович же нічого подібного не вчинив, значить його влаштовує цей обман», - заявив голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони.

За його словами, це означає, що і далі, як каже президент, 20% бюджету будуть розкрадатися, і надалі хтось буде мати мільярди, проводити весілля у Відні, літати на чартерних рейсах кожні вихідні, жити у Монако, поки інші житимуть у злиднях.«А потім буде той самий Єгипет. Тому що те, що на кухні зріє, поки незлим тихим, вибачте, з матюками, потім переросте у ситуацію, яка зараз відбувається в Єгипті. Там теж спочатку все було спокійно. Тому не потрібно сьогодні розповідати людям казки», - попередив Гриценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ