Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Августин повернувся з Святої гори Афон

З 4 по 11 серпня 2006 року Владика Августин (Маркевич), Архиєпископ Львівський і Галицький УПЦ МП брав участь у делегації, яка була присутня на престольному святі свято-Пантелеімонового монастиря на Святій Горі Афон у Греції — про це «Гал-info» повідомила представник Львівської єпархії УПЦ МП Оксана Жаборинська. За її словами, 4 серпня після прибуття у м. Салоніки в аеропорту делегацію зустрічав Генеральний консул Російської Федерації в Греції О. Просвіркін. Потім члени делегації відвідали м. Уранополь, звідки 5 серпня відбули на Святу Гору Афон, де було відслужено молебень у храмі святого великомученика Пантелеімона.
6-7 серпня архієпископ Августин та інші члени делегації побували у скитах і монастирях Святої Гори Афон, зокрема відвідали Іверський монастир, де вшанували відому Іверську чудотворну ікону Божої Матері та інші святині, а також Велику Лавру, засновану преподобним Афанасієм Афонським; румунський скит Продром, монастир Філофей, Ватопедський монастир, скити Ксилургу святого апостола Андрея Первозванного та пророка Іллі.
9 серпня делегація прибула до м. Салонік, де її приймав у своїй резиденції Високопреосвященніший митрополит Неапольський і Ставрупольський Варнава - правлячий архієрей західної частини Салонік. Члени делегації ознайомилися з життям та діяльністю Неапольської митрополії та відвідали каферальний собор святого Іоана Предтечі. Наступного дня делегація оглянула визначні місця та околиці Салонік, відвідали сербське військове кладовище часів Першої і Другої світових війн, яке стало місцем спочинку також воїнів з Росії та України. Владика Августин звершив там заупокійну літію. Потім делегація відвідала храм святого великомученика Димитрія Солунського, Софійський собор, кладовище муніципалітету Каламар’я та храм святого великомученика Пантелеімона. Цього ж дня делегація відбула з Греції.
Рішенням Священного Синоду Руської Православної Церкви для участі у престольному святі свято-Пантелеімонового монастиря на Святій Горі Афон за традицією була направлена делегація. Очолив делегацію Високопреосвященніший архієпископ Рязанський і Касимовський Павел, до складу делегації увійшли: Високопреосвященніший архієпископ Львівський і Галицький Августин, Преосвященніший єпископ Тираспольський і Дубоссарский Юстініан та Преосвященніший єпископ Аркадій з супроводжуючими особами, а також співробітник Відділу Зовнішніх церковних зв’язків Чуряков А.Г.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ