Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Владика Димитрій закликав вірян вакцинуватись від коронавірусу

Митрополит Львівський і Сокальський Православної Церкви України Димитрій (Рудюк) в інтерв'ю Гал-інфо розповів про своє ставлення до вакцинації від COVID-19.
Митрополит Димитрій. Фото - Гал-інфо.

“Я би провакцинувався. Але мені не пропонували”, - сказав Митрополит Димитрій.

Водночас Владика Димитрій зазначив, що йому телефонували стосовно вакцинації, але з Києва. Митрополиту довелося пояснити, що він живе і працює у Львові і не може швидко приїхати до столиці для вакцинації.

Натомість він додав, що нещодавно перехворів на коронавірус і має достатній рівень антитіл, тому нагальної потреби у вакцинації наразі немає.

“Загалом я раджу це робити. Це єдиний спосіб залишитися живим і здоровим. Не дбати про своє здоров’я це є великий гріх.  Якщо людина дуже недбало ставиться до свого здоров’я, або через якісь придумані для себе “релігійні мотиви” (відмовляється від вакцинації, - ред), це фактично те саме самогубство тільки розтягнуте в часі.

Оскільки ми живемо у світі де є небезпека для людини від різних вірусів, це означає, що ми повинні себе оберігати і дбати про своє здоров’я. Це так, як з гріхом боротися, так само і боротися зі своєю байдужістю щодо свого здоров’я”, - зазначив Митрополит Димитрій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ