Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Ігор (Возьняк) відслужив молебень для медпрацівників у Соборі святого Юра

У рамках відзначення Дня медика 15 червня Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), архиєпископ Львівський, у Соборі святого Юра відслужив молебень для працівників сфери охорони здоров'я, професорів та викладачів медичних установ – повідомив о. Олег Панчиняк, прес-секретар Львівської архиєпархії.

Такими заходами Церква намагається підтримати працю медиків та розвивати співпрацю у сфері охорони здоров'я. Відбувся цей захід із ініціативи Владики Ігоря. Це вперше на такому рівні Церква зацікавилася працею медиків.
Звертаючись до медперсоналу Владика сказав: «Служіння із боку медичного персоналу є поширення Божої любові до терплячої людини. У цьому світлі медично-санітарна діяльність набирає нового значення як: „служіння життю" і „послуга лікування". „Тому прошу, твою чесність користуватися різними досвідченими лікарями і ліками, котрі можуть віддалити всякого роду хворобу” таку пораду, з поваги до лікарів, давав ще у третьому сторіччі св. Іван Золотоустий. Це – служіння найбільш шляхетному добру, яке людина одержує від Творця, тобто, життю.
Це - ваше завдання боротися за життя кожної людини від моменту зачаття до її смерті. Бо, хто спричиняє смерть ближньому, стягає на себе кару Каїна, що вбив свого брата.
Християнська віра закликає нас відкрити у кожній людині обличчя Христа. Відбувається єднання лікаря з місією самого Ісуса Христа, який прийшов, щоб оздоровлювати і спасати.
Церква бажає, щоб у лікаря були не тільки чисті та спритні руки, - швидкий розум; але, щоб такі працівники дбали про чистоту свого сумління та серця. Для цього потрібно користуватися такими практиками як щоденна молитва, Тайна Сповіді та Пресвятої Євхаристії, читання Святого Письма, релігійних книжок та журналів».
Після молитви владика Ігор подячними грамотами відзначив окремих працівників сфери охорони здоров'я. Так зокрема грамоти отримали Артимовський Богдан Степанович – завідувач терапевтичного відділення Старосамбірської ЦРЛ, Герич Ігор Дионізович – начальник головного управління охорони здоров‘я Львівської облдержадміністрації, Лозинська Наталія Михайлівна – завідувач відділення функціональної діагностики Львівської Залізниці, Микичак Ірина Володимирівна – начальник відділу охорони здоров‘я матерів і дітей головного управління охорони здоров‘я Львівської облдержадміністрації, Миндюк Олександр Володимирович – головний лікар Львівської обласної дитячої спеціалізованої клінічної лікарні, Надрага Богдан-Євген – лікар-методист Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит", Гоцко-Ней Любов-Ірина – лікар-ендокринолог Львівської обласної клінічної лікарні та Семенів Володимир – керівник медичної частини Шпиталю Шептицького з 2002 року.
Після вручення грамот архиєпископ окропив усіх присутніх медиків освяченою водою, а хор заспівав «Многая літа».
Завершився цей захід прийняттям у Митрополичих палатах, на якому присутні лікарі мали змогу розповісти архиєпископу про стан справ у медицині та можливі шляхи співпраці із Церквою. Дарунком для архиєпископа за його увагу до медиків, була картина, яку намалювала дівчинка, що вилікувалася від раку.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ