Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Ігор (Возьняк) відвідав Новояворівськ

27 червня 2006 року у рамках святкування 5-ї річниці візиту Святішого Отця Івана Павла ІІ в Україну, Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), архієпископ Львівський, відвідав Реколекційно-духовний молодіжний центр, що у Новояворівську, — повідомив прес-секретар Львівської Архієпархії УГКЦ о. Олег Панчиняк.
Розпочалися відвідини Молебнем до Христа Спасителя. На завершення молитви Владика Ігор освятив скульптуру «Христос — Добрий Пастир» та таблицю на якій зазначено, що цей центр названо іменем Митрополита Андрея та архімандрита Климентія братів Шептицьких.
 «Ми сьогодні приймаємо й вшановуємо в даній статуї самого Христа, нашого Спасителя і через це зображення покланяємося тому, хто завжди є. Крім усього цього, виготовлені ікони, статуї, хрести, медалики, музика та співи, розписи у церкві, виражають культурну спадщину народу, його дух, знання, віру та надію на праведне майбутнє життя. Я бажаю зложити свою подяку тим, хто трудився і на папері, і в камені, хто з любов’ю вказував й очікував, цього чудового зображення нашого Спасителя. З твердої та невиразної брили каменю, постав прекрасний образ через котрий буде промовляти Христос до людей», — зазначив Архієпископ.
Голова Патріаршої комісії у справах молоді о. Йосиф Мілян подякував братам Василеві та Мирославові Отковичам за добру ідею створення цієї скульптури та місцевим урядовцям, які прибули на свято і всіляко підтримують працю у цьому закладі. Також о. Йосиф повідомив, що незабаром з’явиться табличка, яка буде засвідчувати, що ця скульптура освячена на честь 5-ї річниці візиту Святішого Отця в Україну.
Слід також відзначити, що Архієпископ Львівський відвідав храм Петра і Павла, що у Новояворівську, який обслуговують отці редемптористи. Причиною візиту до цього храму було встановлення нового іконостасу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ