Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Ігор (Возьняк) взяв участь у прощі до Зарваниці

17-18 червня 2006 року із благословення Високопреосвященнішого Владики Ігоря (Возьняка), Архиєпископа Львівського, відбулася проща вірних та духовенства Львівської Архиєпархії до чудотворного місця у с. Зарваниця на Тернопільщині — про це повідомила прес-служба Львівської архієпархії УГКЦ. Розпочалось паломництво 17 червня молебнем біля копії Чудотворної ікони у підземному храмі.
18 червня у Соборі Матері Божої Зарваницької була відслужена Архиєрейська Літургія, яку очолив Архиєпископ Львівський. Співслужили Владиці о. Орест Фредина, протосинкел Львівської Архиєпархії, о. Володимир Ольшанецький, синкел у справах мирян, о. Ігор Демків, віце-канцлер, протопресвітери та інші священики.
«Ми звикли покладатись на власні сили, розум, красу, здоров’я, зв’язки, матеріальні блага, рідню, і тому, багато втрачаємо, впадаємо в кризу, бо мали за опору вітер: краса зникає, сила пропадає, багатство розтрачується, а відтак і зв’язки десь зникають; тому важливо бути собою та радіти такою красою, яку дає нам Господь. Ми повинні пам’ятати про внутрішню красу, а до того можна примінити природні середники, панування над собою», — наголосив Владика, звертаючись до паломників.

Після закінчення Літургії до прочан звернувся Владика Василь (Семенюк), єпископ-помічник Тернопільський. Він закликав прочан завжди бути під захистом Матері Божої Зарваницької та посвятити своїх дітей, онуків та рідних її проводу. Дарунком від Владики Василя для Архиєпископа Львівського була ікона Матері Божої Зарваницької.
На завершення прощі два Владики та понад сорок священиків процесійно вирушили до Чудотворного джерела на освячення води. По завершенні освячення єпископи подякували паломникам за спільну молитву та окропили вірних цією водою.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ