Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Ігор (Возьняк) взяв участь в урочистостях з нагоди вручення дипломів випускникам ЛНМУ ім. Данила Галицького

16 червня Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський взяв участь в урочистостях із нагоди вручення дипломів випускникам Львівського національного університету ім. Данила Галицького - повідомили в прес-службі Львівської Архиєпархії УГКЦ. Перед церемонією архиєпископ мав приватну розмову із ректором медуніверситету академіком Борисом Зіменковським.
Звертаючись до випускників, Владика зазначив: «Ваша професія, надзвичайно відповідальна, тому що безпосередньо зв’язана з життям людини, котрим будете піклуватися: від зачаття дитяти-ембріону у лоні матері, - до відходу людини в інший світ. Ваша послуга гідна великої шани, пам’ятаючи про те, що з честю, надіюся, дасте відповідь перед Творцем за свої старання в обороні життя ближнього. Ваше кожне слово до пацієнта, кожна літера рецепту, діагноз хвороби, дотик рукою або скальпелем до його тіла, повинні бути виваженими, правдивими та обдуманими. Хоч „нема ліків на кончину людині”, однак, завдання лікаря – боротися до кінця за життя кожної особи, незважаючи на її стан, вік, колір шкіри  або зовнішній вигляд,... чи спроможність оплатити. І пам’ятати, що „... від Всевишнього – здатність лікаря”. Від себе робити усе, що можливо, а решту залишати Богові – правдивому Творцеві життя.
Радіємо сьогодні всі: ваші батьки та рідні, викладачі, друзі, знайомі, тут присутні, - велика радість та сподівання спостерігається на ваших обличчях, дорогі випускники, з отримання звання медичного працівника. Хай ваша послуга, котрій, також, загрожують різні небезпеки, - буде завжди щира та охоча! Хай на вас не збуваються слова святого Івана Золотоустого: „... назва лікаря, ще не означає бути лікарем”. Помножуйте ваші дари чесним служінням людям у підтриманні їхнього здоров’я! Хай ваша майбутня послуга ближнім буде одягнута у вислів із Святого Писання: „Стежка життя – берегти науку”, тобто, використовуйте знання, щоб берегти здоров’я людей. Вдосконалюйте ваше знання через постійну дружбу з новими науковими досягненням в області медицини! Бажаю вам здоров’я, знайти добру працю та чесно й праведно служити людям! Хай Господь благословить вас рясними дарами потрібними у вашому житті! Помножуйте ваші таланти чесним та пильним трудом».
Після завершення урочистої частини Владика Ігор поспілкувався із професорсько-викладацьким складом університету.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ