Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Ігор (Возьняк) звернувся до вірних з приводу 20-ї річниці чорнобильської катастрофи

Владика Ігор (Возьняк) звернувся до вірних з приводу 20-ї річниці чорнобильської катастрофи. У зверненні він, зокрема, зазначив: „Ми не тільки вшановуємо і молимося за тих, хто загинув безпосередньо, ліквідуючи небезпечні наслідки вибуху, чи тих, кому благословиться жити, але як суспільство, нам потрібно виробити важіль, щоб контролювати і не допускати злочинних людей до влади. Ми свідомі, що те зло, що скоїлося не закінчилося… Ми тепер чуємо виступи по радіо чи бачимо по телебаченні, що розповідають учасники ліквідації і люди із уражених зон, як про них влада дбала ліниво та байдуже, щоб зберегти від зараження, а тим самим від хвороби, що не піддається лікуванню. Про деяких зовсім не старалися, влада давала розпорядження мовчати, щоб виставляти людей на знищення.

Пригадаймо, коли на п'ятий день після катастрофи, першого травня, людей вивели на парад у Києві і не тільки у столиці, щоб підставити їх зловісному опроміненню.”
Владика зазначив: „Схиляю голову перед померлими й живими, котрі наражалися на небезпеку смерті, ради життя інших. Бажаю одягнути відвагу тих осіб, що були учасниками ліквідації Чорнобильської катастрофи у вислів Христа: „Ніхто не спроможний любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає” (Ів 15, 13). А під час тієї ліквідації трудилися особи, котрих сміло можна назвати цвітом нації. Зів'яв їх цвіт, але любов не в'яне, любов живе і не тільки живе, вона дає свої плоди, дає життя: „Любов ніколи не переминає” (1 Кор 13, 8). Це були відважні люди, котрі перемогли страх: „Страху нема в любові, а, навпаки, досконала любов проганяє геть страх” (1 Ів 4, 18). Хай наша шана та молитва торкнеться кожної душі та кожного серця тих, хто наражав своє життя на небезпеку смерті, заради нашого життя. Звертаюся також до відповідальних представників влади, щоб організували поміч таким людям й не залишили їх на маргінесі життя. Задумаймося й ми, можливо, знаємо таких осіб, прошу, не залишімо їх самим собі, коли не мають близько себе руки допомоги. Простягнімо їм радо нашу руку помочі.” Повідомляє офіційний сайт Української греко-католицької церкви.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ