Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Святослав (Шевчук) розповів про завдання УГКЦ на сході України

Під час своєї першої прес-конференції у ролі Глави УГКЦ, яка відбулася сьогодні, Патріарх Святослав (Шевчук) наголосив, що поширення душпастирської діяльності УГКЦ на схід і південь України – це в першу чергу необхідність надати пастирську підтримку своїм вірним, греко-католикам, у цих регіонах.

Патріарх УГКЦ згадав слова свого попередника кардинала Любомира (Гузара) про те, що УГКЦ перенесла резиденцію Глави УГКЦ до Києва не для того, «щоб бути проти когось, а бути разом з кимось», повідомляє РІСУ.

«Наша присутність  у різних регіонах – це перш за все бажання бути разом з нашими вірними. Це перше наше завдання, бо наші вірні, які у свій час були вивезені у ці регіони, шукали душпастирської опіки.  Тому це наше головне завдання», – наголосив під час прес-конференції Глава УГКЦ.

Другим завданням Патріарх Святослав назвав важливість сьогодні для УГКЦ бути поруч з братами православними для того, щоб порозумітися з ними. «Наша присутність ставить за мету бути разом з нашими братами православними, а не проти них», – наголосив Патріарх Святослав.

Третє завдання присутності УГКЦ на сході і півдні, за словами першоєрарха, є дати можливість тим людям, які зараз є поза Церквою, прийти до Церкви. Патріарх Святослав навів приклад із власного життя, коли його служба у Луганську показала, що дуже багато людей не знають що таке Церква, тому, за словами Глави УГКЦ, таким людям потрібно дати можливість доєднатися до Церкви.

Завершуючи цю тему, Патріарх Святослав ще раз наголосив, що присутність УГКЦ у різних регіонах України в  жодному разі не означає протистояння з іншими Церквами, а лише бажання бути поруч  з ними, щоб порозумітися.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ