Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Юліян (Ґбур) благословив молодь Стрийської єпархії УГКЦ на прощу до Унівської Лаври

Владика Юліян (Ґбур) благословив молодь Стрийської єпархії УГКЦ на участь у прощі до Унівської Лаври, яка проходитиме 25 – 28 серпня 2006 року — про це повідомив прес-секретар Стрийської єпархії УГКЦ о. Павло Худ. У Лаврі протягом двох днів для учасників прощі буде проводитися молитовна та духовно-відпочинкова програма.
Усі прочани зберуться 25 серпня 2006 року біля храму Святого Архістратига Михаїла у Львові. Для них буде відслужено Божественну Літургію. Відтак, проща вирушить в напрямку Унева через населені пункти Золочівського та Перемишлянського районів.
Прибуття прочан до Унівської Лаври заплановано на 27 серпня. На литійних стихирах під час Великої Вечірні відбудеться обхід навколо монастиря. Під час хресного ходу буде винесено Унівську чудотворну ікону Матері Божої та плащаницю Успіння Пресвятої Богородиці.
28 серпня 2006 року під час Єрусалимської Утрені цю плащаницю буде виставлено для почитання. Відтак, відбудеться похід зі свічками на Чернечу гору, де буде відслужено панахиду за всіх померлих братів. 
Відпустові урочистості завершаться Архієрейською Літургією, яку очолить Владика Богдан (Дзюрах), Єпископ-Помічник Києво-Вишгородський УГКЦ. Після Літургії відбудеться VII фестиваль церковно-хорової музики.
Унів – одне з найстаріших відпустових місць в Україні. Народна легенда розповідає історію чудесного зцілення князя Лагодовського біля джерела. На знак вдячності князь заклав на чудотворному місці церкву і монастир.  У першій половині XVI ст. Унівська обитель набула статусу архимандрії.
Від початку монастир славився своїм шкільництвом, а згодом і книгодрукуванням. Саме тут провадили своє чернече життя Йов Княгиницький, архимандрити Варлаам та Атанасій Шептицькі. Нині Успенська Унівська Лавра налічує вісім монастирів в Україні та поза її межами.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ