Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Юліян (Ґбур) подарував стрийським медикам апарат для купання хворих

27 червня 2006 року Владика Юліян (Ґбур), єпарх Стрийський передав головному лікарю Стрийської міської лікарні Миколі Лафінчуку німецький апарат „Minor-Aquatec”, який дозволяє мити хворих в залежності від їх фізичного стану та індивідуальних потреб, — повідомляє офіційний сайт УГКЦ з посиланням на прес-секретаря Стрийської єпархії УГКЦ о. Павла Худа. Церемонія передачі розпочалася Молебнем у каплиці міської лікарні, який очолив Єпарх Стрийський. Після Молебню Владика зустрівся з медичним персоналом лікарні. В ході розмови обговорювалися шляхи співпраці Церкви та медпрацівників.
Владика Юліян наголосив на спільності служіння духовенства та лікарів, об'єктом якого є людина та її духовне і фізичне здоров'я. Єпарх Стрийський також підкреслив, що для медика поряд із інтелектуальними здібностями важливим елементом досвіду мають бути психологічні та духовні знання про людину.
„Люди потребують нашої уваги та доброго слова, які іноді мають більшу дію, ніж сам лікарський препарат”, — зазначив Владика. Під час розмови з Владикою лікарі також торкнулися деяких етичних аспектів своєї діяльності. Було досягнуто порозуміння стосовно необхідності проведення для лікарів реколекцій (зустрічей з виголошенням духовних наук).
На думку медиків, такі зустрічі допоможуть їм поглибити свої духовні дари та відкрити для себе нові напрямки праці з хворими.
На закінчення зустрічі Владика Юліян подарував медикам ікони оздоровлення розслабленого. На думку Владики євангельська подія, яку відображає ця ікона, визначає спосіб і напрямок праці духовенства і медиків – служіння людині задля зцілення її духовних і тілесних немочей. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ