Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Владислава Матюшенка призначили на посаду в.о. гендиректора «Львівських авіаліній» за прямим наказом Януковича – Володимир Верес

Владислава Матюшенка призначили на посаду в.о. гендиректора ДАП «Львівські авіалінії» за прямим наказом прем’єр-міністра Віктора Януковича. Про це «Гал-info» заявив голова координаційної ради підприємства Володимир Верес.
«4 грудня координаційна рада подала в державний департамент Авіаційного транспорту звернення щодо підтримки кандидатури Ярослава Шинкарчука на посаду гендиректора ДАП «Львівські авіалінії», а також інвестиційний проект, який запропонувала компанія «Росан інвест». Потім у Львові побувала комісія Мінтрансзв’язку, яка прийшла до висновку що в.о. гендиректора ДАП «Львівські авіалінії» Кокшаров не виконав інвестиційних зобов’язань, взятих на себе, і звільнила його з посади. Далі на інтернет-сторінці «Вголос» Євген Таліпов заявив, що підтримує нашу акцію, покритикував діяльність керівництва ДАП «Львівські авіалінії», які довели підприємство до руїни, та висловив побажання зустрітися з нами та інвестором. Ми зв’язувалися з ним, але він на контакт так і не вийшов – зустрічі не відбулося. Потім він заявив, що 21 грудня матиме зустріч з головою ФДМУ Валентиною Семенюк та міністром транспорту та зв’язку Юрієм Рудьковським для того, щоб пролобіювати позицію колективу підприємства перед ними. 23 грудня зранку ми отримали інформацію, що вже підписано наказ про призначення Шинкарчука генеральним директором ДАП «Львівські авіалінії», лише не було проставлено дати, а після обіду - що на ДАП «Львівські авіалінії» затвердили нового в.о. гендиректора, при чому не повідомили, кого саме», – сказав у коментарі «Гал-info» Верес.
За його інформацією, кандидатуру Владислава Матюшенка на цю посаду пролобіювали перед Рудьковським львівські соціалісти, більше того – Матюшенка призначено за прямим наказом прем’єр–міністра Віктора Януковича.
«Матюшенка призначив Рудьковський за прямим наказом Януковича, не радячись при цьому ні з трудовим колективом, ні з кимсь іншим. Матюшенко був в Івано-Франківську представником Партії регіонів, тому його призначення має політичну складову. Як менеджер Матюшенко прийшов без жодного бізнес-плану, як витягнути підприємство з кризи, в яке воно попала за керування ним попередніх керівників. Він не скасовує направлені на «розвал» державного підприємства та проти колективу ухвали попереднього керівництва і сам має «брудну» репутацію як в Україні, так і поза її межами. З 20 грудня ми могли би відкрити авіаперельоти Львів-Москва та вечірній рейс Львів-Київ. Він цих рейсів не відкрив – техніка простоює, а працівників перевели на півставки. Ще нам відомо, що Рудьковський поставив перед ним завдання виплатити заборгованість по зарплаті, на що з державної казни виділили 1 млн грн. Усе, що виплатили, то це по 400 грн технікам та по 260 грн льотному складу. Зараз заборгованість по зарплаті становить 1,8 млн грн і за останній місяць звільнилося 20 техніків та 15 льотчиків», – каже Верес.
За інформацією Володимира Вереса, Владислав Матюшенко до свого призначення працював на вантажних перевезеннях ІЛ-76 в Івано-Франківську, потім займався торгівлею авіаційним паливом, а потім директором Івано-Франківського аеропорту. «Перебуваючи на посаді керівника Івано-Франківського аеропорту, він розвалив державне підприємство, яке потім було успішно продано „Приватбанку», – сказав Верес.
Нагадаємо, що Координаційна рада ДАП «Львівські авіалінії» звернулась до Президента з проханням звільнити з посади в.о. гендиректора ДАП «Львівські авіалінії» новопризначеного Владислава Матюшенка та призначити на посаду гендиректора Ярослава Шинкарчука.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ