Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Власенко заявляє, що влада хоче його заарештувати

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що влада збирається його заарештувати. Про це він заявив на прес-конференції у понеділок.

За його словами, підставою для цього збираються зробити начебто невиконання рішення суду у цивільному провадженні.

"Кримінальні справи вже порушено", - сказав він

"Головне завдання Кузьміна і Портнова – здати подання до Верховної Ради, отримати згоду та заарештувати, - сказав Власенко.

За словами депутата, максимум у найближчі 10 днів до ВР надійде подання зі звинуваченням Власенка за трьома епізодами: "невиплата боргу у шлюборозлучному процесі з Наталею Окунською, викрадення машини та розбій щодо колишньої дружини".

Власенко продемонстрував квитанції про сплату відповідного боргу ще 20 грудня разом зі сплатою виконавчого збору. Він також показав техпаспорт автомобіля, викрадення якого йому інкримінують і власником якого він є сам.

"Щодо розбою. Два роки тому близько 8 години ранку до мене в квартиру почала грюкати ногами моя колишня дружина в присутності працівника соціальної служби. Коли я відкрив двері, щоб попросити громадянку піти, вона почала знімати мене на телефон. Я звичайно, вихопив телефон, стер звідти відео і повернув їй його назад в присутності свідка", - заявив Власенко.

"2 роки міліція Януковича не бачила в цьому злочину, а два тижні тому Кузьмін особисто витребував справу і тепер мені загрожує 7 років за розбій", - заявив він.

Власенко також додав, що на підставі цих звинувачень Печерське райуправління юстиції відмовило Власенку у виїзді закордон і заборонило видавати йому дипломатичний паспорт з мотивацією, що "він може ухилитися від матеріальної відповідальності".

За його словами, він планує обговорити ситуацію з Юлією Тимошенко на зустрічі у вівторок.

"Скоріш за все, тижні через три мене заарештують", - додав він.

Наприкінці прес-конференції журналістка задала Власенку питання, що він відчуває перед можливим арештом. У відповідь на це Власенко продемонстрував середній палець. Він наголосив, що цей жест адресується не журналістці, а владі.

pravda.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ