Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Власників особняків чекає стрибок цін на газ та електроенергію

Під час позачергового засідання уряду учора, 14 квітня, Кабінет міністрів ухвалив постанову про підвищення цін на електроенергію та природний газ. Про це під час брифінгу заявила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, -- повідомила «Українська правда».
Підвищення цін на енергоносії, за словами прем’єра, стосується "заможних людей, які живуть у великих будинках і можуть собі дозволити розкіш споживати великий обсяг електроенергії". "Ціна на газ і електроенергію піднімається з певної граничної межі споживання. При цьому для електроенергії, яка споживається для опалення і гарячої води, ціна залишається такою ж, якою була. Ті обсяги використання електроенергії і газу, які є граничними, дуже ретельно обраховані і стосуватимуться тих людей, які живуть у великих приватних будинках", - сказала Тимошенко.
Нагадаємо, що під час учорашнього позачергового засідання уряду були ухвалені постанови, необхідні для отримання кредиту МВФ. Ці постанови стосувалися збалансування фінансового плану НАК «Нафтогаз» та фінансового становища пенсійного фонду. Також під час брифінгу Юлія Тимошенко повідомила, що урядом було ухвалене рішення, яке стосується започаткування спільних дій щодо рекапіталізації тих системних банків, в яких сьогодні введено адміністрацію Нацбанку. "Рекапіталізовуватися ці банки будуть за рахунок грошей уряду, і ці гроші надаватимуть для того, щоб повернути депозити людям, які мають депозитні рахунки в банках, які сьогодні припинили платежі", - сказала вона. При цьому прем’єр підкреслила, що це стосується "системних банків першої категорії".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ