Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Власники кіосків звинувачують львівську мерію у лобіюванні інтересів магазинів

Власники кіосків обурені намірами львівської міської ради обмежити продаж алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пива, -- повідомили «Гал-info» у громадській організації «Я – львівянин».
«В нас викликає обурення те, що в даному питанні міська влада пропонує обмежити продаж пива та тютюнових вироів у МАФах, які знаходяться поблизу шкіл, садочків, парків та скверів. В той самий час магазинам, які продають аналогічну продукцію та знаходяться близько до таких об’єктів, це дозволяється. Я вважаю, що дане питання лобіюється широкоформатними магазинами, а турбота про дітей -- це ширма за якою ховаються корпоративні інтереси. Дане питання потрібно розглядати в комплексі заходів, і підприємці радо до цього долучаться. Дивують також слова п. Кулинич про те що в магазинах з відповідальністю ставляться до продажу даної продукції неповнолітнім. Тим більше, що Ірина Вікторівна декілька днів тому пробувала коментувати продаж пива, горілки та цигарок у чотирьох супермаркетах Львова. Вважаю, що продаж даної продукції неповнолітнім є неприпустимий, і за це потрібно карати, але всіх та в межах чинного законодавства. Ми направили свої пропозиції п.А.Садовому, але натомість отримали відписку про досягнення ЛМР та організацію різних свят, мабуть і свята пива» - заявив голова громадської організації «Я – львівянин» Андрій Антонищак.
Нагадаємо, 10 квітня відбулись громадські слухання щодо розгляду проектів рішень „Про встановлення обмеження щодо продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів” та „Про встановлення обмежень щодо продажу пива”, які обмежують продаж згаданої продукції у кіосках, що знаходяться неподалік закладів освіти.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ