Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вміст нітратів у водозаборі Рудного все ще перевищує норму вдвічі

Вода з водозабору КП «Теребля» залишається забрудненою. Як повідомляє прес-центр ГУ МНСУ у Львівській області, лабораторія Львівської обласної санепідемстанції здійснила перевірку проб води з водозабору, відібраних 6 квітня. Перевірка показала, що вода надалі забруднена: у воді свердловин виявлено 87,6-93,6 мг/дм3 нітратів, що перевищує ГДК (45 мг/дм3). Досліджені незначні показники аміаку – менше 0,05 мг/дм3, нітритів – 0,01-0,07 мг/дм3 і нітратів, що може свідчити, про безпосереднє поступлення нітратів у експлуатаційний водоносний горизонт.
СЕС Залізничного району винесена адміністративно-запобіжна постанова щодо заборони використання води водопроводу КП “Теребля на питні потреби. Направлена телефонограма селищному голові щодо можливості використання даної води на технічні потреби громадян.
Протягом дня 07.04.09 року ТзОВ «Природа плюс» організовано підвіз води населенню чотирма автоцистернами, працівниками КП «Теребля» цілодобово проводиться відкачка забрудненої води зі свердловини. Станом на 07.04.09 року підвищення захворюваності населення селища на інфекційні та соматичні захворювання, в т.ч. дітей не фіксується.
Нагадаємо: 30 березня львівською СЕС було виявлено перевищення гранично допустимого вмісту нітратів у воді водозабору КП «Теребля», що у селищі Рудно поблизу Львова втричі. Відтак, у Рудному були зачинені школа, дитячий садок, об’єкти побутового обслуговування.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ