Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вночі львівські світлофори працюватимуть у режимі «жовте мигання»

Відтепер у Львові понад 20 світлофорних об’єктів у нічний час працюють у режимі «жовте мигання». У такому режимі світлофори працюють з 23:00 години до 6:00 ранку. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
«З такою пропозицією до нас звернулися таксисти. У місті є понад 20 світлофорів, де технічно можливо це зробити. У режим «жовтого мигаючого» переведено світлофори на вулицях Зеленій, Кульпарківській, Любінській та інших.», - говорить начальник управління транспорту та зв’язку Микола Шкурган.
Цього року, ремонтуючи вулиці, встановлюватимуть і нові світлофори, які також можна буде запрограмувати на нічний режим роботи.
За словами заступника голови асоціації «Львівське таксі» Остапа Думи, такий режим роботи світлофорів є звичним для Європи. «Насамперед від такого нововведення виграють пасажири таксі, адже їм не доведеться платити за простій на світлофорах в нічний час, і за коротший час доїхати до місця призначення», - додає Остап Дума.
Співпраця з Асоціацією «Львівське таксі» - один із напрямків роботи міської влади із професійними середовищами. «Фахівці, які об’єднуються в асоціації чи спілки, найкраще знають проблеми свого середовища. У Львівській міській раді активно розвивають співпрацю з такими об’єднаннями. Суть цієї роботи проста: спеціалісти конкретної сфери, наприклад таксисти чи ресторатори, формують найактуальніші проблеми у своїй роботі, які може вирішити міська влада, і передають їх у мерію. За цими зверненнями міський голова дає конкретні доручення. Паралельно фахівців із професійних середовищ запрошують до роботи з міською радою, зокрема йдеться про підготовку важливих документів, правил, рішень. Така співпраця дає перші позитивні результати», - розповіла керівник управління внутрішньої політики Наталя Міхнова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ