Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В.о. директора ДТЕК Бурштинської ТЕС призначено Василя Немченка

Учора , 28 листопада, згідно з рішенням Наглядової ради ПАТ «ДТЕК Західенерго», в.о. директора ДТЕК Бурштинської ТЕС призначено Василя Немченка, який до цього часу працював на посаді головного інженера електростанції, повідомила менеджер з комунікацій ПАТ «ДТЕК Західенерго» Іванка Попович.

Михайло Мальований, який очолював ДТЕК Бурштинську ТЕС, виконав поставлені перед ним завдання, що були передбачені річним контрактом, і залишив свою посаду. Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко висловив подяку Михайлові Мальованому за його працю.

Василь Немченко за фахом інженер-теплоенергетик, здобув освіту в Українській інженерно-педагогічній академії (м. Харков). На Бурштинській ТЕС працює 36 років, професійно зростав від машиніста-обхідника котлотурбінного цеху до начальника зміни станції, начальника котлотурбінного цеху, заступника головного інженера з експлуатації ТЕС. З 2005 року обіймав посаду головного інженера Бурштинської ТЕС.

«Перед новим керівником ДТЕК Бурштинської ТЕС поставлені важливі завдання: успішна реконструкція енергоблоків, керування ремонтною кампанією для зменшення аварійності в роботі енергообладнання і підвищення надійності роботи енергоблоків під час осінньо-зимового періоду, підвищення рівня охорони праці та безпеки персоналу.  У Василя Немченка великий управлінський та виробничий досвіді знання технічних особливостей обладнання Бурштинської ТЕС. Впевнений, його потенціал як керівника  дозволить ДТЕК Бурштинській ТЕС залишатися провідною електростанцією  і виконувати важливе завдання з розширення експорту електроенергії та надійного енергозабезпечення українського споживача», – зазначив в.о. директора з генерації електроенергії ДТЕК Дуйсен Мергалієв.

З 2012 року, після того, як Бурштинська ТЕС була приватизована,  і до кінця 2013 року ДТЕК інвестує в її розвиток майже 1 млрд грн. З цих інвестицій 605 млн  грн. коштує реконструкція енергоблоку №5, що триває зараз. У результаті реконструкції підвищиться маневреність і економічність енергоблоку №5, це покращить стабільність його роботи, а в енергосистемі з'являться додаткові можливості для розширення експорту електроенергії при забезпеченні внутрішнього споживання. Та чи не найголовнішим  стане зменшення викидів вугільної золи в атмосферу від блоку –  у 29 разів від рівня  до оновлення енергоблоку.

Довідка

ДТЕК – найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко. У ДТЕК працюють 140 тисяч осіб.

Основною продукцією ДТЕК є електроенергія. До портфеля активів компанії входять 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 1 ВЕС проектною встановленою потужністю 200 МВт; 5 підприємств з передавання та продажу електроенергії, які обслуговують понад 5,2 млн клієнтів – фізичних і юридичних осіб; 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; нафтогазовидобувні активи.

Відпуск електроенергії генеруючими підприємствами ДТЕК у 2012 році склав 51,4 млрд кВт∙год., закупівля електроенергії для постачання споживачам – 53,9 млрд кВт∙год., видобуток вугілля підприємствами – 39,7 млн тон, обсяг збагачення вугілля – 27,7 млн тон. ДТЕК експортує електроенергію до 6 країн, вугільну продукцію – до 36 країн світу.

Консолідований виторг ДТЕК у 2012 році склав 82,5 млрд грн, чистий прибуток – 5,9 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ